Varma ostbröd


God morgon!

Så var det måndag igen, tiden går verkligen fort! Snart sitter vi här och har hela hösten bakom oss… Hösten har verkligen sin charm och det gäller att ta vara på de mysiga stunder som kommer. Tända ljus, god mat och dryck och regnet som öser ner, det finns trots allt en hel del mysigt med hösten.

Idag ska ni få ett recept på bröd som jag i alla fall kommer att använda mig mycket av i höst – till soppor, goda grytor eller som frukostbröd. Baka dem som små portionsbröd, toppa med riven ost och servera, det kommer gå hem hos alla som får smaka! (de är förstås goda även utan ost)

Fyllda kuvertbröd (8-10 st)

50 gram färsk jäst
5 dl vatten
1 tsk salt
3 msk rapsolja
3 msk ljus sirap
11-12 dl vetemjöl

Riven ost

Gör såhär;

Börja med att sätta i ordning degen.  Smula degen i bunke, tillsätt vatten  (37 grader) och rör om. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till smidig deg. Jäs övertäckt i ca 40 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i ca 20 bitar och forma till små bröd, platta till dem något. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Pensla bröden med lite vatten, toppa med riven ost och grädda i ca 10-12 minuter i 200 graders värme.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.