Pumpamarmelad med äpple


Hej på er,

Har du också köpt hem en stor pumpa och karvat ut något trevligt/läskigt mönster i den? Just nu står det pumpor utanför vart och vartannat hus och en fråga som jag brukar få kring den här tiden på året är ”VAD kan man göra med det man plockar ur pumpan?”

När man gör sin halloweenpumpa plockar man ur fruktkött och kärnor och givetvis behöver du inte slänga detta – det finns massor av gott man kan tillaga med dessa ”ingredienser”.

Idag ska ni få recept på en marmelad som jag gjort på pumpafruktköttet och lite äpple. Supergott och perfekt till scones, frukostmackan eller till bakverk.

Håll utkik, imorgon kommer ett tips på vad du kan göra med kärnorna från pumpan!

Pumpa- och äpplemarmelad

300 gram hackat pumpakött
200 gram hackat, skalat äpple
1/2 dl vatten
Saften från en halv citron
500 gram syltsocker

Gör såhär:

Plocka ur pumpaköttet ur pumpan och plocka bort eventuella kärnor. Skala äpplet och tärna det. Lägg pumpakött och äpple i en kastrull, tillsätt vatten och låt puttra i drygt 5 minuter tills äpplet börjar mjuka. Mixa samman allt om du vill ha en slät marmelad. Pressa ner citronen och tillsätt syltsocker. Låt koka upp, rör om och låt koka i ca 10 minuter. Rör om då och då. Häll upp på väl rengjord burk och låt svalna.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.