Falukorvskebab! 1


Men HEJ hörrni!

Oj vad det var länge sen jag bloggade nu! Ni vet hur det är med livet ibland, var sak har sin tid och jag har under min bloggpaus varit både sjukskriven och opererat mig. Nu är den biten avklarad och livet har vänt, så härligt!

Jag har verkligen saknat bloggen så nu är det dags att väcka liv i den igen. Jag har massor med ideér och inspiration så jag hoppas att ni hänger med nu!

Som du kanske redan vet finns bloggen på Facebook (Alla goda ting), på Instagram (allagodatingse) och numera även på TikTok (allagodatingse). Gilla och följ gärna bloggen där för reels/videos och annat smått och gott.

Vi kör igång direkt med ett enkelt och gott recept, en riktig vardagsfavorit, nämligen falukorvskebab. Det går fort att göra, smakar gott och du kan servera den på en massa olika sätt. Jag serverar den med hemgjorda pitabröd (recept kommer), goda såser och fräscha grönsaker.

Givetvis kan du göra din egen kebabkrydda men det går även fint med en färdig variant. Det är lätt att anpassa receptet efter hur många ni är och hur stark ni önskar kebaben.

Smaklig spis, vi hörs snart igen!

Falukorvskebab (4 pers)

500 gram falukorv

2-3 msk kebabkrydda

Gör såhär:

Skiva falukorven med hjälp av en osthyvel. Lägg i en burk, strö på kebabkrydda, på med lock och skaka ordentligt så att kryddas fördelas över korvstrimlorna. Låt ligga i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader varmluft och lägg falukorven på en plåt. Kör i ugnen i ca 15 minuter, rör om då och då så att allt får in färg. Servera på valfritt sätt.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Falukorvskebab!