Äppelpaj-granola


Hej på er, och hej fredag!

Visst går väl tiden jättefort? Tänk att oktober snart är här!

Det finns många saker som jag älskar med hösten men en av favoriterna är äpplen. Denna fantastiska och mångsidiga frukt!

Idag ska ni få recept på en äppelpajsgranola – ja men ni hör ju så gott! Knaprig müsli med smak av äpple, vanilj och kanel. En riktig höjdare till goda frukostar i höst.

En stor fördel med hemgjord müsli är att du kan slänga ner i princip vad du vill – det du har hemma eller det är du tycker är gott.

Vill du se en video på hur jag enkelt svänger ihop müslin så kan du kika på Instagram eller TikTok, @allagodatingse

Äppelpajgranola

4 dl havregryn

2 dl valfria frön (jag hade pumpakärnor och solrosfrön)

1 dl hackade hasselnötter

1/2 dl äppeljuice eller vatten

2 msk kokosfett

2 msk ljus sirap

Vanilj (antingen lite vaniljsocker eller vaniljpulver)

Malen kanel

Valfri mängd torkade äpplen

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader, jag använde varmluft.

Koka upp äppeljuice, kokosfett och sirap i en kastrull – ställ åt sidan.

Blanda havregryn, frön, nötter, vanilj och kanel i en bunke. Rör ner vätskan och blanda allt.

Fördela blandningen glest på bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i ugnen i ca 10-15 minuter, rör om då och då. Granolan torkar något mer när den svalnat. Rör ner valfri mängd torkade äpplen. Jag torkade mina själv men det går givetvis bra att använda färdiga. Mina skalade äppeltärningar torkade jag i ugnen i ca 50 grader varmluft i några timmar tills de var torra.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

Koka upp äppeljuice, kokosfett och sirap och häll i de torra ingredienserna. Rör om och fördela på plåt.

Rosta I ugnen och blanda ner äppelbitar. Förvara i glasburk med lock.

Servera med en god Yoghurt, kvarg eller liknande.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.