Thailändsk kycklingfärswok


Så var det fredag igen!

Jag älskar det asiatiska köket och idag tänkte jag ge er ett snabbt och enkelt recept på en färswok som jag tycker är supergod.

Den här rätten kan du smaka av precis som du vill, det är lätt att styra hettan, syran osv helt efter tycke och smak. Här har jag serverat den i hjärtsalladsblad men det är även gott att servera med nykokt, fluffigt ris.

Om du har tillgång till thaibasilika är det gott att hacka över men vanlig basilika går också bra. Det är också väldigt gott att strö över hackade cashewnötter.

Receptet räcker till ca 4 portioner beroende på vad du serverar till.

Thailändsk kycklingfärswok

500 gram kycklingfärs

2-3 vitlöksklyftor

1 röd chili

1 msk färsk Ingefära

2 salladslökar

2 Lime

2 msk japansk soja

Fisksås och sesamolja efter smak

Vitpeppar

Rapsolja till stekning

Gör såhär:

Strimla salladslöken och finhacka vitlök, chili och ingefära. Stek kycklingfärsen i olja och tillsätt lök, vitlök, chili och ingefära. Tillsätt soja och kryddor och fräs ihop. Smaka av med lime och servera med önskat tillbehör.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.