Twix-snitt


Halloj,

Hur ofta bakar du småkakor? Det är ju så himla gott, jag gör det alldeles för sällan!

Här på bloggen har jag ett recept på en twixkaka i långpanna som är så smidig att göra och som passar till många fikagäster. Nu tänkte jag att ni ska få recept på ytterligare en twixkaka, nämligen twixsnittar.

Jag kan garantera att dessa kakor kommer gå hem hos alla! Jag tycker att det är jättegott att strö flingsalt på den smälta chokladen men det är förstås valfritt.

Twix-snitt

Ingredienser:

100 g mjukt/rumsvarmt smör

1 dl strösocker

2,5 msk ljus sirap

2,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1,5 tsk vaniljsocker

1 påse Werther’s original-kolor (den mjuka)

Mjölkchoklad

Eventuellt flingsalt

Gör såhär:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader, jag hade inte varmluft.

Vispa samman mjukt smör, socker och sirap. Blanda de torra ingredienserna och arbeta ner i smörblandningen.

Arbeta ihop tills degen går ihop, plasta in ocj låt vila 20-30 minuter i kylen. Dela degen i två delar och rulla till två avlånga rullar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och tryck ner kolor i mitten av rullen.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Skär i bitar medan de är varma. Låt svalna. Smält chokladen (jag gör det över vattenbad). Fördela chokladen på snittarna och strö över flingsalt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.