Hoisinglaserade kycklingköttbullar


Hej på er,

Idag bjuder jag på hoisinglaserade Köttbullar. Detta är så galet gott så spara receptet direkt och laga i veckan! Sött, syrligt och lite hetta – en underbar kombo tillsammans med det fluffiga riset.

Hoisinglaserade kycklingköttbullar:

400 gram kycklingfärs (fläskfärs går också bra)
1 större vitlöksklyfta
Ca 1 cm färsk, riven ingefära
Finhackad färsk chili efter tycke och smak
2 salladslökar
1 ägg
Ev Ströbröd om du önskar fastare bullar
Salt och vitpeppar

Glaze/sås:

2 dl hoisinsås
0,5 dl vatten
0,5 dl strösocker
2 msk risvinäger
3 msk japansk soja
1 tsk samtal olek (kan uteslutas om du inte vill ha så mycket hetta)
Lime

Gör såhär:

Finhacka chili och vitlök. Strimla Salladslök och riv ingefäran. Blanda samman detta med färsen och ägget. Krydda med salt och peppar.

Rulla till bullar och stek i olja, alternativt smör om du önskar det.

Blanda samman hoisonsås, vatten, socker, soja, vinäger och sambal olek. Häll detta över bullarna i pannan och låt koka ihop 5-10 minuter tills såsen reducerat något, beroende på hur ”klibbig” du vill ha den. Smaka av med färskpressad Lime och vitpeppar.

Strö gärna över strimlad salladslök och sesamfrön och servera med nykokt jasminris.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.