Strösselsnittar – enklaste småkakorna!


snitt2

Go kväll på er,

Här har vi firat stora dottern som fyller 7 år idag med härlig utedag, restaurangbesök och påskpyntande – mysigt!

Jag har varit ledig idag och haft barnen hemma och såklart så bakar jag ju något varje gång jag är ledig! : ) Det händer i princip varje gång, tur att jag behöver uppdatera er ofta så att jag får testa nya saker!

Idag blev det något riktigt lättbakat, härliga strösselsnittar! Superlätta att göra och snabbt går det, du har snabbt fika färdigt om du får oväntade gäster på besök! Toppa med strössel, chokladgodis eller annat smaskigt.

Småsega strösselsnittar (25-30 st)

100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk sirap
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
Lite rivet citronskal är gott att ha i
Strössel eller valfri topping

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader, jag använde inte varmluft. Vispa ihop smör, socker och sirap så att det blir krämigt. Blanda samman de torra ingredienserna utom toppingen och arbeta ner i smörblandningen.

Dela degen i 2 lika stora bitar och rulla dem till längder, nästan lika långa som en plåt. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och platta till något. Toppa med valfri topping.

Grädda i mitt av ugnen ca 12-15 minuter. Skär kakorna i bitar medan de är varma och låt svalna på plåten. Förvara torrt.

snitt1

 

snitt3

 

snitt4

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.