Korv med tomat- och basilikasås och pastaskruvar! 1


IMG_4219

Inlägget publiceras i samarbete med Buzzador & Linas Matkasse!

God kväll!

Idag tänkte jag ge er ett recept från matkassen jag skrev om häromdagen. Jag har ju fått möjligheten att prova Linas Matkasse genom Buzzador och nu tänkte jag som sagt att det var dags för det första receptet att leta sig ut på bloggen!

Jag tycker att kassen har innehållit varierande recept med olika råvaror – bra med variation så att man inte lagar samma rätt dag och dag in. Receptet ni får idag är baserat på en smal korv av ungersk typ, om du väljer att laga rätten hemma avgör du förstås själv vilken styrka du vill ha på korven.

Som tillbehör serveras pastaskruvar och en god tomatsås, snabbt och enkelt men faktiskt väldigt gott! Tomatsåsen kommer jag göra igen även om jag kommer krydda den lite extra nästa gång. Dessvärre behövde man har tomatpuré i såsen men min var slut och det medföljde ingen i påsen så jag improviserade lite med ketchup. Helt okej men nästa gång blir det puré!

Här kommer min variant på tomat-och basilikasåsen som jag serverade!

Tomat- och basilikasås (4 portioner)

3 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
2 tsk socker
2 dl vatten
1 1/2 msk olja
1 hönsbuljongtärning
Olja till pannan
Basilika, jag hade färsk

Gör såhär:

Skär tomaterna i mindre bitar, hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök ihop i någon minut. Tillsätt tomatpurén samt buljong, socker, vatten och tomater. Låt dessa puttra ihop i ca 5-7 minuter på medelvärme, smaka av med salt, peppar och basilika. Ta av pannan från plattan och mixa såsen slät. (så slät du vill ha den)

Servera till all form av pasta och något gott tillbehör, exempelvis korv som bilden ovan.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Korv med tomat- och basilikasås och pastaskruvar!