Tycker du om bounty? Du vet, godiset man köper i butik – en kokosmassa doppad i mörk choklad. Det hade väl varit smidigt att kunna göra hemma?
Det kan du! Det här receptet är minst lika gott och kul att pyssla med. Du kan variera kulorna genom att doppa i vit, ljus eller mörk choklad, beroende på vad du själv tycker om.
Bountykulor doppade i ljus choklad (ca 25 stora eller 50 små)
Fyllning;
50 gram smör
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 gram)
Garnering;
200 gram ljus choklad (eller den variant du föredrar)
100 gram vit choklad / eller strössel/sockerkulor
Gör såhär;
Blanda allt utom kokosen i en kastrull. Låt blandningen koka upp. Sänk sedan värmen och låt småkoka i ca 8-10 minuter eller tills massan börjar kännas lite seg.
Ta av kastrullen från plattan. Häll i kokos och rör om. Låt smeten svalna något.
Rulla små bollar och lägg på bakplåtspapper. Ställ kulorna kallt i minst en timme.
Smält chokladen i vattenbad.
Doppa kulorna chokladen och lägg på bakplåtspapper. Låt stelna i kyl.
Smält den vita chokladen och ringla över kulorna i ett fint mönster. Förvara i kyl.
Blanda smeten med kokosflingorna.
Rulla kulor och lägg på bakplåtspapper.
Doppa kulorna i ljus choklad. När chokladen stelnat ringlar man över vit choklad. Förvara i kyl.
Pingback: Läckra, knapriga pepparkakssnitt! - Alla goda ting
Pingback: Vad som komma skall… – Alla goda ting