Igår kväll bjöds det på spaghetti med köttfärssås här hemma och jag valde att göra en LCHF-variant till oss vuxna. Barnen fick pasta och vi andra åt smörstekt vitkål. Mycket gott och enkelt.
Köttfärssåsen hade jag sedan tidigare i frysen (perfekt att ta fram när man har småbarn som inte orkar vänta när mamma står och lagar mat), men recept på den kommer nästa gång vi lagar det här hemma. Lite kort så fanns följande i köttfärssåsen; skinkfärs, passerade tomater, kalvfond, bacon, champinjoner, gul lök, vitlök, peppar och vitlöksmix samt smör att steka i.
För att göra ”spaghetti och köttfärs” LCHF-aktig så gjorde vi som sagt smörstekt vitkål. Snabbt och enkelt, perfekt vardagsmat. Den här vitkålen passar även bra som tillbehör till andra rätter.
Smörstekt vitkål (2-3 personer)
1 mindre vitkålshuvud
Smör
Gör såhär;
Strimla vitkålen ganska fint. Undvik att få med stora, breda bitar.
Hetta upp smör i en panna och lägg ned vitkålen. Stek vitkålen på medelvärme tills den mjukar, utan att den får för mycket färg.
Servera med köttfärssås (eller något annat) och lite riven ost.
Strimla vitkålen och stek den i smör.
Stek vitkålen på medelvärme till den blir mjuk utan att den får för mycket färg. Vänd ofta.
Servera med köttfärssås och riven ost.