Bakad potatis med kryddig kycklingröra


 

Något som jag tycker är väldigt gott är en bakad potatis med en god röra. Det tar visserligen lite tid eftersom att potatisen ska vara inne i ugnen ganska länge, men om man har tid så tycker jag verkligen att detta är jättebra mat. Enkelt, gott och mättande!

När jag kikat på diverse recept på Internet om just bakad potatis så står det att potatisen ska vara inne i ugnen va 50-60 minuter. Det tycker jag inte alls stämmer utan jag brukar ha mina inne i ugnen i ca två timmar. En perfekt bakad potatis måste (enligt mig) vara riktigt genomlagad. Den får inte vara hård i mitten utan hela potatisen ska vara mjuk.

Den här gången gjorde jag en kall röra till potatisen, med bland annat kyckling, rödlök och chilisås. Den är jättegod, och är en favorit hos oss!

Bakad potatis med kycklingröra (4 personer)

4-6 bakpotatisar (beroende på storlek)

4 st kycklingfileér

5 dl creme fraiche

2 msk grädde (valfritt)

1 finhackad rödlök

1 pressad vitlöksklyfta

0,5-1 tsk chilisås

1-2 paket bacon

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader. Sätt in potatisen och låt den stå tills den blivit helt mjuk. (brukar ta ca 2 timmar för mig)

Skär kycklingen i små bitar. Stek dessa i smör och krydda med valfri krydda. Ställ åt sidan för att svalna.

Blanda den kalla kycklingen med creme fraiche, ev grädde, rödlök, vitlök och chilisås. Rör om och smaka av med salt och peppar.

Låt stå i kyl tills det är dags att servera.

Stek bacon knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.

Servera potatisen med röran och gärna en god sallad.

Baka potatisen i ugnen (200 grader) i ca 1,5-2 timmar, eller tills de är klara. Känn med sticka.

Blanda ihop alla ingredienser till röran och låt den stå kallt till serveringstillfället. Stek bacon knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.

Servera röran och baconet tillsammans med potatisen och gärna en god sallad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.