Snabb-bakat LCHF-bröd – långpannebröd med frön och ost 1


God förmiddag!

Här bjuder jag på ett recept på ett lättbakat LCFH-bröd som görs i långpanna. Brödet funkar utmärkt som frukostbröd men även lika bra som tillbehör till en middag, en liten kvällsfika osv. Väldigt lätt, mycket gott och rätt snabbt.

Här hemma slinker det in en del LCHF-recept, mkt god mat och få tillsatser. Det gillar jag!

I det här brödet finns det inget vetemjöl eller liknande, utan det mjöl som används här är mandelmjöl. För ett tag sedan var mandelmjöl lite klurigt att få tag på men nu börjar det ploppa upp lite överallt. Här i ”byn” kan det bland annat införskaffas på hälsokostaffären, City Gross och Coop. Det kostar en liten slant, men man använder inte alls lika mycket som man gör med vanligt mjöl.

Utöver mjöl så får det här brödet sin goda smak genom ägg, frön och ost. Servera med ditt favoritpålägg och något gott att dricka till.  Sätt i gång och baka! : )

Långpannebröd med frön á la LCHF (ett litet bröd)

5 st ägg

1 msk vispgrädde

1/2 dl pofiber

2 dl mandelmjöl

1 msk fiberhusk

1/2 tsk salt

1 tsk bakpulver

1/2 dl hela linfrön

1/2 dl solrosfrön

2 1/2 dl riven ost

Gör såhär;

Sätt ugnen på strax under 200 gradder. (varmluft)

Blanda alla torra ingredienserna tillsammans med den rivna osten. Vispa äggen och vispgrädden några minuter så att det blir lite pösigt. Tillsätt äggblandningen i de torra ingredienserna, blanda ordentligt och låt svälla i 5 minuter.

Klä en långpanna/ugnsform, ca 20×30 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och bred ut den.

Grädda brödet i ca 20 minuter, i mitten av ugnen. (jag hade mitt innne nästa 25 minuter)

Blanda de torra ingredienserna tillsammans med osten.

Häll i äggen och blanda ordentligt. Låt svälla minst 5 minuter.

Häll smeten i en bakplåtspapperklädd form, grädda i 20-25 minuter och låt svalna på galler. Skär i bitar och servera.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Snabb-bakat LCHF-bröd – långpannebröd med frön och ost