Snabbmarinerad kyckling i vitlökssås med bacon och champinjoner


Hej på er!

Här har vi haft en härlig helg. Igår var vi iväg på bröllopsfest och idag har vi haft en lugn dag hemma med lek med barnen, lite bakande och avslutningsvis en god middag.

Ikväll tänkte jag bjuda er på en snabblagad men väldigt god rätt. Den passar lika bra till vardags som till lite finare tillfällen och med diverse tillbehör. Det är inte jätteofta vi har färdiga pommes frites hemma men idag blev det de som serverades till den goda kycklingrätten. En bit nybakad foccacia hade vi också till. Ris, pasta eller någon form av potatis är också gott till, eller bara en sallad. Helt enkelt en rätt som passar till det mesta.

Här hemma är vi väldigt förtjusta i vitlök, men om man inte är det, eller bara vill minska vitlökssmaken något, så kan man självfallet välja en naturell färskost att ha i såsen.

Snabbmarinerad kyckling i vitlökssås (4-6 personer)

Marinad;

1 kg kycklingfilé

1 dl rapsolja

2 tsk soja

1 tsk flytande honung

1 tsk chilisås

Peppar

Sås;

5 dl grädde

200 gram philadelphiaost eller annat färskost (jag använde den med vitlökssmak)

2 pressade vitlöksklyftor

2 paket bacon

1 burk konserverade champinjoner

Chilisås

Soja

Peppar

Gör såhär;

Blanda allaingredienser till marianden i en bunke. Skär kycklingfileérna i mindre bitar och lägg dem i bunken. Blanda så att alla kycklingbitar täcks och låt marinera i ca 15 minuter. Rör om ett par gånger.

Bryn kycklingbitarna i smör så att de får fin färg. Lägg på en tallrik.

Skär baconet i mindre bitar. Bryn bacon och champinjoner tills det får fin färg. Tillsätt kycklingbitarna och låt fräsa ihop en kort stund. Häll på grädde, färskost samt samtliga kryddor och låt koka upp. Smaka av och låt puttra ca 5-10 minuter, tills dess att kycklingen är helt genomstekt.

Servera med valfritt tillbehör.

Blanda marinaden i en bunke och tillsätt kycklingfileérna skurna i bitar. Blanda runt ordentligt och låt marinera i ca 15 minuter.

Bryn kycklingbitarna och lägg åt sidan. Bryn bacon och champinjoner och blanda med kycklingen. Häll på resterande ingredienser.

Låt såsen småputtra i ca 5-10 minuter.  Smaka av och servera med valfritt tillbehör.

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.