Hej på er!
Klockan är ganska mycket, och jag har en lång dag framför mig imorgon (idag eftersom klockan passerat midnatt), men jag tänkte passa på att hoppa in här med ett litet recept. En hel del av er har sett en bild på detta på Facebook och efterfrågat receptet, så det är lika bra att skriva ner det snarast möjligt. : )
I fredags åt jag och maken varsin räksmörgås till middag – kokta ägg, krispig sallad, krämig majonnäs, handskalade räkor och självfallet ett gott bröd! Riktigt gott!
För tillfället provar jag mig genom en del LCHF-recept och nedan får du tips på en bra formfranska att baka. Använd den till räksmörgås, att rosta som frukostsmörgås eller till en god kvällsmacka med massor av pålägg.
LCHF-formfranska (en limpa)
12 st ägg
50 gram smält smör
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl kokosnötsmjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
2 msk fiberhusk
2-3 msk ljusa sesamfrön
Smör till att smörja formen
Gör såhär;
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en bakform som rymmer 1,5 liter.
Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa alla ägg tillsammans riktigt poröst, använd en elvisp.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd sedan ner detta i äggsmeten – se till att du får en jämn smet.
Häll ner smeten i formen, strö gärna över lite sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen i ca 40 min.
Varför inte göra en god räksmörgås med brödet som bas?
Pingback: Räkmackans dag! – Alla goda ting