Hamburgerbröd á la LCHF!


IMG_3402

Go kväll!

Idag har det varit stekhett ute och då passar det ju underbart med att avsluta kvällen med att grilla lite!

Hanburgare stod på menyn och idag testade jag ett LCHF-bröd till, supergott! Receptet finns nästan sedan tidigare på bloggen, det är från ett av mina favoritfrallor där jag gjorde om lite – toppenbra!

De är lätta att göra, kräver inga direkt krångliga ingredienser och går fort att göra! Toppen!

Hamburgerbröd á la LCHF (ca 6 st)

3 dl mandelmjöl
3 msk sesamfrön
4  msk fiberhusk
1 krm salt
1 tsk bakpulver
4 hela ägg
2 dl creme fraiche eller någon typ av fetare yoghurt
4 msk smält kokosfett
Sesamfrön till topping
Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda mandelmjöl, salt, frön, fiberhusk och bakpulver i en bunke. Tillsätt creme fraiche, ägg samt smält kokosfett och rör om till en jämn smet. Låt smeten stå och dra i 10 minuter.

Forma 6 bullar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, strö på sesamfrön. Grädda dessa mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna något, dela på mitten och servera till burgarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.