Centerpannacotta med färska bär!


center

Hej hopp,

Visst passar det väl fint med ett desserttips nu till helgen? Denna goda pannacotta bjöd jag på när vi hade gäster sist, supergott och jätteenkelt att svänga ihop!

Pannacotta är en storfavorit när det kommer till desserter och den här gången är den smaksatt med mjölkchoklad och centergodis. Bra va? Servera gärna med färska bär.

Pannacotta;

5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 st gelatinblad
100 gram mjölkchoklad
En rulle center

Gör såhär;

Börja med pannacottan. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Blanda socker och vaniljsocker i en kastrull. Häll på grädden och rör om. Låt blandningen koka upp under omrörning och koka 1-2 minuter. Dra av kastrullen från plattan, pannacottan får inte koka när du lägger i gelatinbladen. Krama ur allt vatten ur gelatinbladen och lägg den i den varma pannacottan. Lägg i finhackad choklad samt centergodis och rör om ordentligt så att chokladen smälter. Fördela gräddblandningen i 4 st skålar. Ställ i kylen i minst 4 timmar eller till serveringstillfället.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.