Läcker gulbetssallad med saffran och äpple


IMG_2599

Hej hej,

Knappt en vecka kvar till julafton nu, härligt!  Har du hunnit förbereda allt du funderat på? Jag har en del kvar, samt massor att göra på jobbet, men det ska nog gå ihop! : )

Jag hade en liten testpanel här i helgen, även kallat gäster, som fick smaka på lite nya experiment jag trixat med. Jag tänkte att ni och ska få ta del av ett av dem, denna gulbetssallad!

Rödbetssallad är ju en klassiker på många julbord men visste du att du kan göra en liknande variant på gulbetor? I den här goda salladen har jag blandat i saffran och äpple och den kan användas till rätt många olika rätter på julbordet.

Gulbetssallad med saffran och äpple

500 gram kokta, och kalla gulbetor
1,5 dl creme fraiche
2-3 msk majonnäs (jag är inte så förtjust i majonnäs men gillar du det kan du öka mängden om du vill)
Ett kuvert saffran
Ett krispigt äpple
Salt och peppar
Färsk persilja

Gör såhär;

Koka betorna med skal tills de mjukat, ca 25-30 minuter. Låt dem svalna en liten stund, gnid av skalet och låt svalna helt. Tärna gulbetor samt äpple och lägg i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av. Förvara i kyl.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.