Ljuvliga, mjuka sockerkringlor! 1


IMG_2990

Hej på er,

Så var snön tillbaka här i Skåne! Förvisso inte så mycket av den, men med snön kom kylen – brrrrrr, så kallt! Men fint! Vi har varit på långpromenad idag och avslutade hemma med en kopp varm choklad, det är grejer de!

Igår var jag ledig med barnen och när vi är hemma brukar det vara populärt att baka. Vi gjorde kanelbullar men medan barnen kladdade med sin lilla degbit de fått så passade jag på att svänga ihop dessa söta kringlor!

Mjuka, söta, sockriga och såå goda! Inte alls svåra att göra!

Sockerkringlor (ca 15-18 st)

25 gram färsk jäst
2 dl mjölk
100 gram smör
2 ägglulor
0,75 tsk hjorthornssalt
En nypa salt
4 msk strösocker
Ca 7 dl vetemjöl
Strösocker och smör

Gör såhär;

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, det ska bli en fingervarm vätska på ca 37 grader. Tillsätt socker, salt och äggulor. Blanda hjorthornssaltet med lite av mjölet och arbeta in i vätskan. Tillsätt resten av mjölken efterhand. Arbeta ihop till en smidig deg, låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord, dela i bitar och rulla till längder. Forma till kringlor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckta och grädda i ca 6-8 minuter i ca 220 graders värme. Låt svalna under duk. Pensla med smält smör och doppa i strösocker. (vänta med det sista till servering)

IMG_2998

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Ljuvliga, mjuka sockerkringlor!