Picklad rödlök med chili!


pick1

Hallå,

Så var det dags för lite recept igen, ett tillbehör tänkte jag bjuda på idag såhär på kvällskvisten!

Den här picklade rödlöken med chili piggar upp en sallad eller vilken annan rätt som helst! Supergott med kraftig smak och god textur! Himla lätt är det att göra också!

Se till att använda en ren buk och du försluter den väl. Det är viktigt för lökens hållbarhet.

Servera till nästa bjudning!

Picklad rödlök med chili

1 1/2 dl vatten
1 dl socker
1/2 dl ättika (12%)
En nypa salt
Lite svartpeppar
1 röd chili
3 röda lökar

Gör såhär;

Koka upp ättika, socker och vatten. Skiva chilin tunt och lägg detta samt salt och peppar i den nykokade lagen. Rör om och ställ åt sidan. Skiva löken ganska tunt och lägg i burken. Häll över den varma lagen och förslut. Låt svalna och förvara sedan i kyl.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.