Vitlöksris – kryddat ris som piffar till vilken middag som helst


ris1

Hallojsan,

Hoppas att lördagen varit riktigt bra! Här har det varit rätt fint väder och jag har röjt en massa överallt – så himla skönt!

Vi åt en lite asiatisk-inspirerad middag här hemma med en het karréwook, riktigt gott! Uppdaterar er med recept på den inom kort!

Nu tänkte jag faktiskt att ni skulle få recept på det ris jag gjorde, så himla gott och väldigt enkelt – ett vitlöksris!

Egentligen är det inte mycket till recept men börja med att utgå från ditt favoritris och hur just det ska kokas för att bli riktigt bra. Lägg där till 2 msk olivolja och 2 finhackade vitlöksklyftor per 4 portioner.

Hetta upp oljan i en kastrull och fräs den finhackade vitlöken så att den mjuknar. Häll därefter i riset och rör om ordentligt. Fyll på med den mängd vatten risreceptet avser och koka angiven tid. Låt stå ca 5 minuter. Färdigt att servera! Toppa gärna med lite salladslök eller liknande.

ris3

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.