Rabarberlemonad med citron och vanilj


lem4

Hej,

Vilken värme vi har alltså! Underbart – tänk att sommaren snart är här!

Nu när det är varmt är det ju extra viktigt att dricka mycket och därför passar det ju perfekt att använda rabarber som ploppat upp nu till en smaskig, svalkande dryck.

Häromdagen svängde jag ihop denna rabarberlemonad, jättegod! Alla här hemma älskade den, den kommer bli en storfavorit i värmen med lite isbitar och citronskivor!

Hur man vill att lemonaden ska smaka är förstås väldigt individuellt. Tillsätt mer socker om du vill ha den sötare, smaka av under tiden. Du kan också lägga till lite vanilj om du vill ha den lite mildare. Men snåla ändå inte på citronen, det är gott med svalkande och frisk lemonad!

Lite bubbel i den så är sommardrinken fixad! ; )

Rabarberlemonad

400 gram rabarber
1,25 dl färskpressad citronsaft
1,5 dl strösocker
1,5 liter vatten
1 tsk vaniljsocker eller en vaniljstång

Gör såhär;

Skölj rabarbern och skär i centimetertjocka skivor.
Pressa citronen, se till att det inte kommer med några kärnor. Blanda rabarber, socker, citronsaft, vanilj och vatten i en kastrull. Låt koka upp och småkoka tills rabarbern blivit mjuk. Smaka av. Sila genom finmaskig sil och häll upp i rengjord flaska. Låt svalna och förvara i kyl. Servera gärna med is och citron.

lem1

 

lem3

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *