Ägg-och baconmuffins – bästa LCHF-mellanmålet! 1


agg1

Go kväll på er,

Pustar ut efter en lång dag! Riktigt ruggigt väder idag tyvärr, filten jag har på mig värmer verkligen gott!

I eftermiddags efter att jag hämtat kidsen passade jag på att svänga ihop dessa goda ”muffins”. De är egentligen som små miniomeletter, supersmidiga att ha i kylen för att äta såväl kalla som varma till frukost, mellanmål osv.

När jag tidigare åt mer strikt LCHF-kost var dessa ett stående mellanmål. Mättande och gott! Och väldigt lätta att göra!

Ägg- och baconmuffins / små mini-omeletter (12 st)

10 st ägg
2 pkt bacon (ca 15 skivor)
1 dl vispgrädde
2 dl ost
Peppar, och gärna någon örtkrydda

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader. Skär/klipp baconet i mindre bitar och bryn det i stekpanna. Ställ åt sidan.

Vispa ihop ägg, grädde, ost och kryddor. Blanda ner baconet. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. (jag satte på grill-funktionen under den sista tiden för att få lite extra fin färg på dem)

Ta ut och låt svalna på galler. När de kommer ut ur ugnen är de jättehöga och fina, men de sjunker ihop ganska fort. Det är dock helt som det ska vara så du har inte gjort fel om det blir så ; )

agg2

 


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Ägg-och baconmuffins – bästa LCHF-mellanmålet!