Snabb bärkaka


bar2

Go kväll,

Sitter med datorn i knät efter en hektiskt dag på jobbet! Om en vecka är det dags för semester så det är mycket innan dess!

Imorgon drar jag och familjen till Danmark över dagen men innan det är dags att släcka för idag (vilket jag egentligen borde gjort för drygt 1,5 timme sedan med tanke på vilken tid väckarklockan ringer imorgon…) tänkte jag att vi skulle dra till med ett smaskigt recept. : )

Den här enkla bärkakan är supergod bara som den är eller med en klick grädde eller glass till. Bakas enkelt i långpanna, räcker till många och du kan använda precis de bär du helst vill. Jag använde blåbär och hallon.

Visst kan det väl vara trevligt med en liten fika i helgen? Sätt in kakan i ugnen, koka kaffe och samla gänget – bärkaka på G!

Snabb bärkaka

4 hela ägg
200 gram smält smör
5,5 dl strösocker
2-3 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200-250 gram bär (rensade och skölja)

Gör såhär;

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd sedan försiktigt ner det i äggsmeten. Vänd därefter ner smöret och blanda varsamt till en smet.

Häll ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och strö över de bär du önskar. Grädda mitt i ugnen, 175 grader i ca 25-30 minuter. Känn med sticka.

Pudra gärna över lite florsocker när kakan svalnat, innan servering.

bar1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.