Äppelgelé med rosmarin


appleg3

Hej på er,

Dignar äppelträden omkring dig? Här börjar en hel massa sorter bli mogna, härligt med denna fantastiska frukt!

Jag älskar äpplen och varje år försöker jag göra massa pajer, mos, must och annat gott. I år blir det dock en nyhet – äppelgelé! Det var ju himla gott måste jag säga!

Gelén passar bra till exempelvis kött eller kyckling och kan smaksättas på olika vis. Du gör den enkelt genom att använda färdigt gelésocker.

Här får du receptet, nedan smaksatt med färsk rosmarin!

Äppelgelé med rosmarin

500 gram äpplen, skalade och delade
1 dl vatten

2 dl silad saft
2 dl färdigt gelésocker

Valfri smaksättning, här färsk rosmarin

Gör såhär;

Skala äpplena (om du vill), ta bort kärnhus och skär i klyftor. Låt koka upp tillsammans med vatten och låt därefter småkoka under lock i ca 15 min. Rör om då och då.

Häll upp saften i någon form av silanordning och sila. Mät upp den silade saften. Blanda 2 dl saft med 2 dl gelésocker .Tillsätt en kvist rosmarin. Låt detta koka upp och koka i 1 minuter, Lyft ur kryddan och häll upp på rengjord burk.

appleg1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.