Kanelbullskladdkaka! 2


kanel3

Hej!

4/10 är det och idag hyllar vi kanelbullar! Var och varannat inlägg på sociala medier innehåller bilder på dessa bullar idag så det är väl inte mer än rätt att ni får ett nytt recept här, fast med en twist på den klassiska bullen!

Ni som följer bloggen vet att jag är svag för kladdkakor så varför inte göra en kanelbulle-kladdkaka, det är ju givet?! Barnen provsmakade igår och den fick tummen upp av samtliga i panelen! Den går snabbt att göra och smakar såklart supergott! Den måste ni bara testa!

Min kladdkaka innehåller vit choklad och en smakrik kanelfyllning, toppa med pärlsocker och du är hemma!

Ha en härlig kanelbullsdag! : )

Kanelbullskladdkaka

200 gram vit choklad
200 gram smör
1 dl strösocker
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljsocker

25 gram smör
2 msk strösocker
1,5 msk kanel
Pärlsocker

Gör såhär;

Smält smör och choklad tillsammans över vattenbad. låt svalna något.

Vispa ihop ägg och socker i en bunke så att det blandas ordentligt. Rör ner chokladsmeten. Vänd därefter ner de torra ingredienserna och häll upp smeten i en smord springform.

Smält den sista mängden smör och blanda med socker och kanel.  Ringla över kakan, strö över pärlsocker och grädda i 200 graders värme i ca 13-14 minuter. Låt svalna och njut!

 

kanel1 kanel2


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “Kanelbullskladdkaka!