Marängspöken


Hej på er,

Hoppas att ni haft en härlig helg!

Jag tänkte att vi skulle dra till med ännu ett lite spökligt recept. Enkelt, gott och kul för barnen att pynta.

Dessa marängspöken gör du enkelt av vanlig marängsmet och ögon och eventuell mun gör du med smält choklad. Fixa ihop marängerna och låt barnen gå loss med den smälta, lite avsvalnade chokladen.

Spröda enkla maränger

3 st äggvitor
2 dl strösocker
1 krm salt
1 krm ättika
Smält choklad (eller färdiga godisögon)

Gör såhär;

Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till skum (gärna i någon form av assistent eller med elvisp). Se till att bunken och vispen är helt torr och fettfri, annars blir det fel och vitorna går inte att vispa upp.  Tillsätt ättika och socker i skummet under vispning. Tillsätt sockret, lite i taget, medan smeten vispas. Vispa en stund till och kontrollera smeten. (om du kan hålla bunken upp och ner utan att smeten rör sig så är marängsmeten klar)

Klicka eller spritsa ut maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 1 timme. Låt eventuellt stå på eftervärme om det behövs. Du bestämmer själv hur du vill ha dina maränger. Om du vill ha dem lite sega kan du kontrollera och provsmaka en maräng redan efter ca 45 minuter.

Låt svalna och förvara torrt. Smält lite choklad och dekorera marängerna på valfritt sätt.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *