Kladdkaka med kolapopcorn


Hallå ja!

Igår var det Kladdkakans dag och det firade vi ju förstås här hemma! Vilken variant åt du igår?

Jag tänkte att ni skulle få en ny variant idag, en riktigt smaskig sådan. Basreceptet är som vanligt min superkladdiga kladdkaka och toppingen består av popcorn och kolasås. Alltså, huuuur gott?!

Har du inte använt det här receptet till kladdkaka förut bör du absolut testa, något av det godaste som finns alltså! Kladdigt, maffigt, chokladigt! Mums!

Kolapocornen gör du enkelt genom att blanda färdig kolasås (ni vet sån man har till glass) med nypoppade popcorn. Det är supergott att strö över lite flingsalt men det beror på hur salta popcornen är. Vill du koka egen kolasås går det förstås (recept på en snabb kolasås) men idag sparar vi tid och disk härhemma 😉

Kladdig kladdkaka med popcorn (en kaka)

200 gram mörk choklad
200 gram smör
4 st ägg
1 1/2 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl

Popcorn
Kolasås
Ev salt

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader.
Bryt chokladen i mindre bitar och tärna smöret, och smält detta tillsammans över vattenbad. Var noga med att det inte kommer in vatten i blandningen. Låt blandningen svalna något.
Vispa ägg och socker förhand så att det blandas ordentligt. Vänd runt chokladblandningen i äggsmeten. Tillsätt vetemjöl och vaniljsocker och rör runt till en jämn smet.
Smörj en springform med löstagbar kant och fäst ett bakplåtspapper i botten. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, då blir kakan riktigt kladdig. Ta ut kakan ur ugnen, låt svalna och låt den sedan stå i kylen i två timmar innan servering.

Poppa pocornen enligt anvisningar. Ta ut ur påsen och blanda med valfri mängd kolasås i en bunke. Lägg på kladdkakan och toppa ev med salt. Ringla gärna över lite kolasås. Fix and färdisch! 😉

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.