Vörtscones


Hej!

Tänk att det är första advent till helgen! Julafton närmar sig med stormsteg!

Idag tänkte jag, precis som igår, komma med ett litet frukosttips. På helgerna är det mysigt att unna sig en extra god frukost och då kommer dess vörtscones smaka gott.

Scones är lättbakade, smakar väldigt gott och passar till en massa olika pålägg. Servera nybakade med något gott och dricka och lite tända ljus på bordet.

Ha en fin dag!

 

Vörtscones (ca 8-10 st)

100 gram smör
8 dl vetemjöl
1 1/2 msk bakpulver
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 msk vörtkrydda
1/2 dl julmust
3 1/2 dl filmjölk (eller mjölk)
Ev russin om du tycker om det

Gör såhär;

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke (och ev russin) och tillsätt smöret i tärningar. Tillsätt filmjölken/mjölken samt must och arbeta snabbt ihop degen. Forma/klicka ut scones och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda i ca 15-20 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna något innan de serveras.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.