Snabb nudelwok med kyckling och grönsaker


Tjingeling!

Fredag igen alltså! Gött!

Ikväll blir det wok på bloggen, en nudelwok med kyckling och grönsaker. Snabbt och väldigt enkelt. Kidsen här hemma älskade det så den kommer att göra fler gånger.

Jag har använt äggnudlar i den här woken men tycker du bättre om glasnudlar (eller kanske sjögräsnudlar?) så kan du byta ut det. Koka enligt anvisningar på förpackningen.

Vilka grönsaker du vill ha i bestämmer du själv. Det är även gott att variera proteinet – både kyckling, biff, räkor eller fläsk är gott. Den här rätten är lite ”man-tager-vad-man-haver”-rätt och du kan smaksätta den som du vill. Nedanstående anvisningar är en grund, lägg gärna till och smaka av efterhand så att du får rätten som du vill.

Nudelwok med kyckling och grönsaker (4 portioner)

3 st kycklingfileér
1 pkt äggnudlar
1 röd paprika
1 gul lök
1 morot
1 mindre broccolibukett
Olja till stekning
3 msk hoisinsås
2 msk ostronsås
1-2 tsk soja
Hackade jordnötter

Gör såhär;

Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen, låt rinna av.
Strimla kyckling och stek i olja i panna. Skär grönsakerna i mindre bitar och stek även dem i olja. Blanda med kycklingen, tillsätt nudlarna och därefter resten av ingredienserna. Rör om och låt allt blir varmt tillsammans, smaka av och justera efter tycke och smak.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *