Pannkaka i långpanna


Hej på er i sommarvärmen!

Idag tänkte jag att vi skulle dra till med ett perfekt tips på en snabb lunch eller ett gott mellanmål.

Du har kanske sett inlägget på bloggen om pannkaksmuffins? Här kör vi en liknande grej fast pannkaka i långpanna. Det är inte det samma som en tunnare ugnspannkaka utan den här varianten är lite mastigare och mer mättande. Supergott!

Servera med valfritt tillbehör.

Pannkaka i långpanna

3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 hela ägg
5 dl mjölk
Smör

Gör såhär;

Sätt ugnen på 225 grader, jag hade inte varmluft. Smörj en form, min var ca 20×20 cm. Pannkakans tjocklek styrs av storleken på din form.
Blanda mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke och vispa ner 2 dl mjölk. Tillsätt resten av mjölken lite i taget tills du fått en klumpfri smet.

Vispa ner 3 av äggen – ett i taget – och separera det sista ägget. Vispa ner gulan i pannkakssmeten och vispa upp äggvitan till ett skum. Vänd ner detta i smeten och häll upp i formen.

Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Pannkakan är färdig när smeten ”stannat”. Skär upp i rutor.

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *