Rice-krispies tårta med citronkräm


Hej på er,

Tänk att det redan är midsommar! Hoppas att du får en riktigt härlig dag med god mat, fint väder och trevligt sällskap.

Så här dagen till ära tänkte jag att ni skulle få ett recept på en riktigt härlig somrig tårta.

Det här en marängtårta med rice-krispies, len citronkräm som fyllning och som är toppad med grädde och färska bär. En riktig sommarfröjd!

Krispet i marängen ger ett härligt tuggmotstånd men det går bra att utesluta den om du vill. Om du inte har tid eller lust att göra citronkrämen från grunden går det lika bra att använda dig av en färdig lemoncurd. Välj dina favoritbär, och ringla gärna över lite smält choklad över tårtan.

Tårtan bakas i långpanna, och delas på mitten (ca 10 bitar). Vill du göra en stor tårta gör du receptet på marängen gånger två och lägger bottnarna på varandra. Receptet kommer ursprungligen ICA, ett toppenrecept!

Marängtårta med rice krispies och citronkräm

Marängbotten
4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl rice krispies

Citronkräm
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 gram smör
Skal och saft från en citron

Till servering
Vispad grädde
Valfria bär
Choklad
Citronmeliss

Gör såhär;

Sätt ugnen på 125 grader.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vispa ner sockret lite i taget. Vänd därefter ner försiktigt ner rice krispies. Bred ut marängsmeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 60 minuter tills den släpper från pappret.

Nu är det dags att göra krämen. Blanda alla ingredienser till krämen i en kastrull och låt varsamt koka upp till en tjock kräm. Rör ofta så att den inte bränns fast. Låt svalna.

Dela marängen på mitten. Bred på krämen på ena halvan och lägg på den andra. Vispa grädde och bred över tårta. Toppa den med valfria bär och ringla över smält choklad. Garnera gärna med citronmeliss.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.