Godaste och enklaste tzatzikin!


Tjingeling!

I förrgår hade jag lite vänner på besök och självfallet grillade vi i det fina sommarvädret.

En riktigt favorit, hos mig och hos många andra, är tzatziki. Denna kalla, goda sås med gurka och för min del massor av vitlök. Du anpassar helt efter tycke och smak genom mängden vitlök du använder.

Låt gärna såsen stå en liten stund i kylen för att dra till sig, tänk på att smaken blir mer intensiv ju längre den får stå. Servera med kyckling, fläsk eller nöt – helt valfritt.

Godaste tzatzikin

5 dl creme fraiche
1 gurka
2-3 vitlöksklyftor
2 tsk rapsolja
Lite salt, ev lite peppar

Gör såhär;

Riv gurkan grovt. Krama ur den ordentligt för att bli av med all vätska. Lägg i en skål. Tillsätt creme fraiche och rör runt. Riv eller hacka vitlöksklyftorna och rör ner detta samt olja och lite salt och peppar i gurkmixen. Smaka av, täck med plast och förvara i kyl.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.