Godaste vitlöksbrödet!


Hej på er,

Så härligt det är med fredag!

Vi är inne i tapasveckan på bloggen och även om receptet som publiceras här nu inte är så vidare spanskt så passar det utmärkt till en massa plockmat och goda smaker.

Det här är mitt favoritvitlöksbröd alla gånger alltså, så ljuvligt gott! Räcker till många och massor av goda smaker.

Jag använder en färdigbakad limpa, exempelvis grekiskt lantbröd eller liknande. Rutorna skär man i brödet för att fylla det med massor av vitlöksbröd. Skär inte ända genom bottnen utan tänk dig lite som en hasselbackspotatis, skåror men inte hela vägen igenom.

Jag tycker att det är väldigt gott att toppa brödet med riven ost men det är förstås en smaksak. Hur mycket vitlök du vill ha i ditt smör är också helt efter tycke och smak. Det är även gott att blanda i lite goda örter i smöret.

Godaste vitlöksbrödet (en limpa)

En färdigbakad limpa av valfri sort
150 gram mjukt smör
2-3 vitlöksklyftor
Salt och lite peppar
Riven ost

Gör såhär:

Skär rutor i brödet. ca 2 snitt på längden och 3-4 på bredden. Skär inte ända ner.

Blanda samman smöret, smaka av och bred detta på så många sidor som möjligt i brödet. Toppa med riven ost och gratinera i ca 15 minuter (200 grader) tills allt blivit varmt och osten fått fin färg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.