Inlägget är publicerat i samarbete med KitchenTime och innehåller sponsrade länkar!
Halloj!
Torsdag idag, snart helg – IGEN! Häääärligt!
Här hemma diggar vi inte direkt ärtsoppa men pannkakor går hem alla dagar i veckan och såhär på en torsdag funkar det ju extra fint!
Receptet nedan innehåller mineralvatten, det tycker jag ger extra frasiga pannkakor! I smeten finns även kakao, det blir perfekta chokladpannkakor! Choklad = gott. Pannkakor = gott. Ja, kanske lätt ekvation, det blir bra helt enkelt!
Servera med grädde, sylt, bananskivor och om du gör det som en efterrätt – kanske lite chokladsås. Mums!
Jag har fått testa ett fint pannkakslagg från KitchenTime, en variant från Gense i gjutjärn – toppen för mig som precis satt in induktionshäll i köket. Vanligtvis (när jag hade teflonpanna) kastar jag alla pannkakor i luften när jag vänder dem men det var inte riktigt lika lätt med en tung panna. : ) I övrigt funkade det ju toppen, smör i pannan så blev det jättefina pannkakor!
Frasiga chokladpannkakor
4 dl vanligt vetemjöl
2 krm salt
6 dl mjölk (använd gärna en fet variant)
3 hela ägg
2 msk smält smör
1 dl naturellt mineralvatten
2-3 msk kakao
Smör att steka i
Gör såhär;
Börja smälta lite smör och låt det svalna något. Blanda salt, mjöl och kakao i en skål. Vispa ner hälften av mjölken i mjölet till en klumpfri smet. Vispa ner resten av mjölken, och därefter äggen – ett i taget. Vispa till sist ner smöret och låt smeten stå ca 30 minuter.
Vispa ner mineralvattnet innan stekning. Lägg en liten klick smör i pannan och stek tunna pannkakor. Hur mycket smet du behöver beror på vilken typ/storlek av panna du använde dig av. Prova dig fram. Stek pannkakorna gyllenbruna och servera med valfritt tillbehör.
Gott, gott, gott!
Frasigt och gott!
Inlägget är publicerat i samarbete med KitchenTime och innehåller sponsrade länkar!