God morgon på er!
Hoppas att ni får en härlig lördag! Till helgen finns det tid att pyssla lite extra i köket, och jag och barnen svänger då och då ihop några scones till frukost – en god och mycket trevlig start på dagen!
I det här receptet har jag använt mig av filmjölk som vätska men du kan använda vanlig mjölk om du hellre vill det. Arbeta ihop degen snabbt, forma/klicka ut scones på plåt och grädda i 20 minuter – därefter är frukostens huvudpunkt färdig.
Servera sconesen med en god ost, kanske lite marmelad eller lite goda grönsaker. Duka upp frukosten och koppla av! : )
Frasiga scones ( 10 st)
100 gram smör
8 dl vetemjöl
1 1/2 msk bakpulver
1 tsk strösocker
1 tsk salt
4 dl filmjölk (eller mjölk)
Gör såhär;
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt smöret i tärningar. Tillsätt filmjölken/mjölken och arbeta snabbt ihop degen. Forma/klicka ut scones och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i ca 15-20 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna något innan de serveras.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt smöret i tärningar. Tillsätt vätskan och arbeta ihop till en deg.
Forma degen till runda scones och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda sconesen i ca 15-20 minuter. Låt de svalna lite innan de serveras.
Åh så gott med nybakta scones 🙂
Pingback: LCHF-scones – underbart till frukost en ledig dag! | Alla goda ting