Pizzasallad – det självklara tillbehöret till en pizza 1


Självfallet ska det gärna finnas lite pizzasallad när man äter hemgjord eller köpt pizza. Vitkålen ska vara lagom tjock, den ska ha en god – men lagom – smak av oregano och en lätt syrlighet.

Receptet nedan tycker jag är väldigt bra och det är lätt att tillsätta extra kryddor om man vill det.

Pizzasallad

1/2 vitkålshuvud (ca 1 kg strimlad)

En kastrull kokande vatten, 1-2 liter

2 korkar ättika (jag använder Perstorps)

2 msk vatten

1/2 dl rapsolja

1 tsk strösocker

0,5-1 tsk salt

1 msk oregano

Peppar

Gör såhär;

Strimla vitkålen. Det går snabbt och lätt med en osthyvel.

Lägg vitkålen i ett durkslag och häll över det kokande vattnet. Skölj sedan med kallt vatten och låt rinna av.

Lägg vitkålen i en stor plastburk (som har lock) och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av och krydda efter behag. Blanda om ordentligt och förvara i kylskåp.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Pizzasallad – det självklara tillbehöret till en pizza