Tjingeling!
Idag tänkte jag att ni skulle få ett snabbt och enkelt middagstips! Man kan aldrig få för många lättlagade vardagsrätter i sin receptbok och det här är verkligen ett recept att spara.
Här hemma älskar ungarna pasta och dagens recept är en ny variant på den klassiska köttfärssåsen. Här är det kycklingfärs som är basen och jag hade smaksatt såsen med tomat, vitlök och oregano. Vill du smyga in mer grönsaker går det fint att riva ner lite morötter i såsen.
Servera köttfärssåsen med valfri pasta.
Kycklingköttfärssås med oregano och vitlök (4 portioner)
500 gram kycklingfärs
1 paket krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 tsk buljong (kyckling eller kött)
2 tsk oregano
Salt och peppar
Smör
Pasta
Gör såhär:
Koka pastan enligt anvisningar.
Stek kycklingfärsen i smör, krydda med salt och peppar. Hacka lök och vitlök och tillsätt i färsen. Rör om och fräs ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, fond, kryddor och krossade tomater. Tillsätt ev lite vatten beroende på om du vill ha köttfärssåsen lite lösare i konsistensen.