Hej på er,
Det är rätt lugnt här just nu – på bloggen alltså… Är mitt uppe i en period med massor av plugg, praktik och tentor så jag hinner inte med så mycket annat. Jag har ett litet recept här på lager på ett hembakat tortillabröd – både gott och roligt att göra!
Vi hörs snart igen, håll tillgodo med detta så länge! : )
Eget tortillabröd
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl majsmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1,5 msk rapsolja
1,5 dl vatten
1,5 dl majsmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1,5 msk rapsolja
1,5 dl vatten
Gör såhär;
Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vatten och olja och rör samman till en deg. Låt vila ca 15 minuter. Ta upp degen på mjölat bord och dela i ca 6 bitar. Kavla ut dem tunt och stek dem i stekpanna så att de får fin färg på både sidorna. Förvara i handduk så att de håller sig mjuka och servera dem nybakade tillsammans med kött, valfria grönsaker och en god sås.
Det här lät superenkelt:) Perfekt!
Tortillabröd är så kul att göra, det är inte svårt alls ju. Jag har ett glutenfritt recept i en bok hemma, det blir väldigt gott 🙂
Pingback: Pulled pork med äpple, chili och vitlök! – Alla goda ting