Go kväll!
Idag har det varit stekhett ute och då passar det ju underbart med att avsluta kvällen med att grilla lite!
Hanburgare stod på menyn och idag testade jag ett LCHF-bröd till, supergott! Receptet finns nästan sedan tidigare på bloggen, det är från ett av mina favoritfrallor där jag gjorde om lite – toppenbra!
De är lätta att göra, kräver inga direkt krångliga ingredienser och går fort att göra! Toppen!
Hamburgerbröd á la LCHF (ca 6 st)
3 dl mandelmjöl
3 msk sesamfrön
4 msk fiberhusk
1 krm salt
1 tsk bakpulver
4 hela ägg
2 dl creme fraiche eller någon typ av fetare yoghurt
4 msk smält kokosfett
Sesamfrön till topping
Gör såhär;
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mandelmjöl, salt, frön, fiberhusk och bakpulver i en bunke. Tillsätt creme fraiche, ägg samt smält kokosfett och rör om till en jämn smet. Låt smeten stå och dra i 10 minuter.
Forma 6 bullar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, strö på sesamfrön. Grädda dessa mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna något, dela på mitten och servera till burgarna.