”Mitt i veckan-mys” med tacogratäng


I onsdags kväll bestämde vi oss för att göra lite ”mitt i veckan-mys” med tacos – något som vi alla i familjen tycker om. Dock behöver man inte alltid göra den traditionella varianten med bröd och diverse tillbehör, utan man kan göra en tacogratäng.

Den här tacogratängen passar även bra för de som äter LCHF-kost. Det är en gratäng med en krämig ”botten” gjord på ost och creme fraiche som sedan toppas med kryddig köttfärs och grönsaker. Ett lager ost blir pricken över i och gratängen serveras med fördel tillsammans med en god, krispig sallad.

Styrkan på kryddningen väljer du själv, jag valde ”medium” på både krydda och sås.

Krämig tacogratäng med sting (4 portioner)

500 gram köttfärs

1 påse tacokrydda (välj styrka efter vad ni/du gillar)

1 ask (200 gram) färskost, exempelvis Philadelphia-ost

3 dl creme fraiche

1 dl tacosås (välj stryka efter vad ni/du gillar)

1 röd paprika

1-2 tomater

1 gul lök

Riven ost

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

Bryn köttfärsen, tillsätt tacokrydda och vatten och låt detta putta några minuter.

Blanda creme fraiche, färskost och tacosås i en bunke. Lägg detta i botten på en ugnsfast form. Lägg över köttfärsen.

Lägg skivad paprika, lök och tomat över köttfärsen och strö över riven ost.

Gratinera i ugnen i ca 20-25 minuter.

Lägg creme fraiche/ostblandningen i en ugnsfast form.

Lägg över köttfärs och toppa med grönsaker.

Strö över riven ost och gratinera i ca 20-25 minuter. Servera med en god sallad och eventuellt med taco-chips.

 

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *