Kasslergratäng med sparris, chutney och solrosfrön! 1


IMG_7870

Hej hej!

2 juni och regnet öser ner… Var är sommaren? Har du fått den till dig?

Till sommaren, när den väl kommer, blir det goda sallader, grillmiddagar och kalla drycker på altanen men så länge regnet kommer så är det gott med en härlig gratäng.

Gratänger är så himla smidiga att göra – man kan liksom smaksätta såsen precis som man vill, lägga ner vilka grönsaker man än har hemma och toppa med en god ost. I den här gratängen har såsen fått smak av lite mango chutney och chili och så har jag toppat den med rostade solrosfrön, gott gott!

Om du skippar chutney så funkar denna utmärkt för LCHF-kost.

Kasslergratäng (4 portioner)

800 gran kassler
200 gram sparris
1 röd paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
4 dl grädde
100 gram philadelphiaost
2 msk mango chutney
Chilisås efter smak
1/2-1 tsk soja
Peppar
Ost till topping
Valfri mängd solrosfrön

Gör såhär;

Skiva kasslern och bryn den i smör, lägg över i formen. Dela grönsakerna i mindre bitar och fördela över kassler. Blanda ihop ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp, smaka gärna av med andra kryddor. Häll över kasslern och toppa med ost. Låt stå i ugnen i ca 200 grader i 30 minuter. Rosta under tiden solrosfrön i torr panna, rör nog så att de inte bränns. Servera med valfritt tillbehör.

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Kasslergratäng med sparris, chutney och solrosfrön!