Kassler med solrosfrön, spenat och mango chutney


kassler

Hej på er,

Januari är för många en tight månad och man ser till extrapriser, storpack och annat i mataffären som passar en tunn plånbok. Jag tycker att det är väldigt roligt att laga billig mat, och göra det väldigt gott!

Det här blev en sån man-tager-vad-man-haver-gratäng, så gott! Lägg i de grönsaker du har hemma, smaka av såsen och servera med valfritt tillbehör.

Kasslergratäng (4 portioner)

800 gram kassler
200 gram sparris
1 röd paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
4 dl grädde
100 gram philadelphiaost
2 msk mango chutney
Chilisås efter smak
1/2-1 tsk soja
Peppar
Ost till topping
Valfri mängd solrosfrön

Gör såhär;

Skiva kasslern och bryn den i smör, lägg över i formen. Dela grönsakerna i mindre bitar och fördela över kassler. Blanda ihop ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp, smaka gärna av med andra kryddor. Häll över kasslern och toppa med ost. Låt stå i ugnen i ca 200 grader i 30 minuter. Rosta under tiden solrosfrön i torr panna, rör nog så att de inte bränns. Servera med valfritt tillbehör.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.