Gratinerade fläskkotletter med chili, lök och champinjoner


Hej!

Kväll igen, och ett middagstips tänker jag bjuda på. Sedan den lilla bebisen kom till oss (tänkt att hon redan är tre veckor gammal!) uppskattar jag mer och mer sådana maträtter som lätt kan förberedas och stå färdiga i kylen fram tills att det är middagsdags och jag tror att många med mig inser det finurliga i det hela. Medan barnen leker eller liknande kan jag förbereda vissa bitar av maten så att på kvällen när det är mycket annat som ska fixas så är en stor del redan klar. Skönt!

Fläskkotletter stod på menyn idag och nu när det är höst så gillar jag att göra diverse gratänger och så även idag. Fläskkotletterna hamnade i en ugnsform och på detta hälldes en krämig sås bestående av bland annat grädde, creme fraiche, färska champinjoner, lök och chili och medans härligheten puttrade i ugnen hann jag både duka, koka ris och fixa disk – härligt!

Som jag nämnde ovan serverade jag ris till idag men lite potatis eller pasta är säkert också gott till. Jag använde mig av färska champinjoner idag men vill du använda konserverade går det förstås bra, och vill du öka mängden så gör du det.

Gratinerade fläskkotletter (4 personer)

4-6 fläskkotletter beroende på storlek

2,5 dl creme fraiche

2,5 dl vispgrädde

0,5 dl sweet chilisås

1 tsk soja

1 gul lök

1 röd chilifrukt

200 gram skivade färska champinjoner

1 röd paprika

Peppar, örtkrydda och ev salt

Gör såhär;

Bryn kotletterna i någon minut på varje sida och lägg dem sedan i en smord ugnsform. Fräs skivade champinjoner tillsammans med hackad lök och finhackad chili i smör. Häll creme fraiche, grädde, sweet chilisås, soja och kryddor i en bunke och smaka av. Häll blandningen i pannan och låt allt puttra ihop. Häll allting över kotletterna och gratinera i ca 40 minuter, 175 grader varmluft.

Servera med valfritt tillbehör.

Bryn kotletterna och lägg i en smord form.

Fräs lök, chili och champinjoner i smör. Tillsätt såsblandningen och puttra ihop någon minut.

Häll svampsåsen över kotletterna och gratinera i ugnen i 40 minuter, 175 grader varmluft. Servera med valfritt tillbehör.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *