Vitt ute och inne


Ja, i helgen kom snön till Skåne. Något sent kan jag tycka, jag hade gärna haft snön här till jul men nu vill jag ha vår, sol och värme! Får passa på att njuta av den vita marken innan det blaskar bort i alla fall, och se på när barnen leker i snön.

Vitt är det ute, men här hemma har det faktiskt varit en del vitt även inne. Vi (läs maken) håller på att renovera här hemma och i helgen var det en centraldammsugare som skulle installeras. Gammalt stenhus – puts – borra/göra hål i väggar resulterar i mycket (!) vitt byggdamm som lagt sig över köket här hemma.

Det har inte blivit någon direkt matlagning i helgen utan har istället blivit en del utemat och restaurangbesök. Visserligen trevligt 🙂

På grund av renoveringen har det varit några dagars paus här med matrelaterade inlägg, men imorgon kommer det nya grejer. Nu är köket avstädat och matlistan inför nästa vecka är spikad! Här kommer det bland annat att bjudas på soppa, lasagne, fisk i foliepaket och mycket annat!

Jo, förresten…. Ett frukostbröd behövde vi förstås! Vad är du smidigare än att göra en filmjölkslimpa? Ingen bröddeg på jäsningen som står och samlar upp byggdamm utan rör ihop, häll upp och grädda! Smidigt! Jag improviserade lite och det blev kanongott! Du hittar receptet här.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *