Rykande färskt frukosttips på ingång: Scones!


God morgon på er!

Regnet öser ner utanför fönstret här och vi har haft en lugn morgon tillsammans hela familjen. Jag svängde ihop några scones till frukost och nu har vi i lugn och ro njutit av te/mjölk, scones, ost, smör och lemon curd. (som jag gjorde igår ikväll)

En riktigt mysig frukost – en bra start på dagen!

Scones är verkligen enkelt att göra, och görs på ingredienser som jag tror att de flesta av oss har hemma till vardags. Piffa upp en vardagsmorgon med de nybakade läckerheterna, eller förgyll helgens frukost med dem.

Servera gärna med goda tillbehör så som ost, smör, sylt, marmelad eller lemon curd. Scones är även gott att servera till mellanmål eller liknande. Att komplettera med lite färska grönsaker att ha som pålägg är också gott.

Scones (4 stora eller 6 mindre)

8 dl vetemjöl

1 tsk salt

4 tsk bakpulver

100 gram smör

3 dl mjölk

Gör såhär;

Sätt ugnen på 225 grader (varmluft). Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smör skuret i bitar, och arbeta ihop till en smulig deg. Häll på mjölken och rör så att allt blandas, men inte mer än så.

Grädda sconesen i ca 10-15 minuter och ät dem nygräddade med valfria tillbehör.

Blanda samman de torra ingredienserna och tillsätt smöret.

Häll på mjölken och blanda ihop.

Grädda sconesen i ca 10-15 minuter, 225 graders värme (varmluft). Servera med valfria tillbehör.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.