Pumpafrallor


Hej på er,

Såhär i pumpatider tänkte jag att vi skulle dra till med ännu ett recept på temat pumpa.

Nybakat bröd är ju bara så himla gott och de här frallorna med pumpa i degen blir både saftiga och smakrika. Jag har rostat pumpakärnorna som jag plockat ur min halloweenpumpa men det går förstås bra att använda valfri topping.

Riv pumpan på ett rivjärn, då blir den smidig att arbeta in i degen. Servera med gott pålägg och kanske en god marmelad.

Pumpafrallor

1 paket jäst (50 gram)
5 dl vatten, 37 grader
1,5 dl rivet pumpakött
2 msk rapsolja
1 tsk salt
Vetemjöl
Valfri topping

Gör såhär;

Smula jästen i en bunke och lös upp i fingervarmt vatten, 37 grader. Tillsätt salt, riven pumpa, olja och rör om. Arbeta in mjölet efter hand, jag mätte inte den här gången utan arbetade in mjölet tills degen släppte från bunkens kanter. Ta hellre något för lite än för mycket. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och forma till bullar, lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Pensla med vatten eller uppvispat ägg och strö på valfri topping. Grädda mitt i ugnen i 225 graders värme i ca 10 minuter beroende på storlek. Njut!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.