Rostade pumpakärnor med havssalt


karnor

Gooooood måndagmorgon!

Hoppas att ni alla får en riktigt skön start på veckan! En hel del har höstlov denna veckan medan vi andra jobbar på som vanligt. Jag ska ta ett par dagar i slutet av veckan hemma med familjen, det ska bli härligt!

I helgen hade vi också lite familjetid ihop så vi åkte och köpte oss en pumpa och satte oss i trädgården och karvade. Barnen ville inte ha någon läskig pumpa så det blev någon halvglad variant när de var färdiga 🙂

Jag var ju förstås inte sen med att ta vara på såväl pumpakärnor som kött och jag tänkte att vi drar till med ett litet pumparecept redan nu.

Kärnorna – har du provat att rosta dem? Sååå gott! Jag rostade mina i ekologisk rapsolja och havssalt men du kan göra dem neutrala, saltade, kryddade osv. Så gott att ha i sallader, i musli eller bara som snacks.

Du borde verkligen prova! Buuuuuuuus-enkelt är det också!

Rostade pumpakärnor

Valfri mängd pumpakärnor
Lite olja
Salt eller kryddor

Gör såhär;

Tvätta kärnorna så att du inte har fruktkött kvar, låt torka något, Ringla över lite olja och strö över havssalt, rör om – lägg på bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen i ca 200 grader i 10 minuter. Rör om då och då. Låt svalna. Förvara torrt.

pumpa

Hyfsat glad va? 🙂

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.