Snacks-äppelpajer med kanelsås och vaniljkräm


Hej!

NU! Nu ni ska ni få ett riktigt höjdarrecept!

Häromdagen stod jag och tittade i kylen och hittade en rulle smördeg… Vad skulle jag hitta på med den? Varför inte göra något nytt?

Äpplen har det funnits i massor här hemma så självklart blev det kombinationen äpple+smördeg som jag skulle pyssla med.

Och vet ni vad det blev? Jo, snacksäppelpajer! Ja menar, HUR härligt?! Äppelpajer i munsbitsstorlek, kan väl knappt bli mycket bättre! Doppa dem i vaniljkräm och kanelsås och fikastunden är fulländad!

Det här är verkligen ett recept att lägga i sparahögen! Vill du testa med blåbär eller liknande så är det säkerligen minst lika gott.

Snacks-äppelpajer

En rulle smördeg
4 äpplen
25 gram smör
2-3 msk strösocker
3 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
Ägg
Valfri topping

Marsanpulver och mjölk enligt anvisningar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.

Rulla ut smördegen och tryck ut rundlar med hjälp av ett glas eller liknande. Hur stor du vill ha dina pajer avgör du själv genom att välja storlek på glas/skål.

Skala äpplen och skär i mindre bitar. Blanda med kanel, socker och vaniljsocker. Smält smöret i en panna och stek äpplena mjuka på medelvärme, rör om då och då. Ställ åt sidan och låt svalna. Häll av kanel/sockervätskan och spara som dipsås.

Lägg lite äpplen i mitten på hälften av rundlarna. Lägg över de andra delarna och tryck till kanterna med en gaffel. Pensla de små pajerna med uppvispat ägg och toppa med nötter eller liknande om du önskar. Eller håll de helt naturella, precis lika gott det med 🙂

Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills de fått fin färg och är genomgräddade. Hur lång gräddningstiden är beror på hur stora du gjort dem. Låt svalna.

Blanda mjölk med marsanpulver enligt anvisningar. Servera de små pajerna med vaniljkrämen och kaneldippen.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.