Snabb äppelpaj i micro med vispad vanilj- och kardemummaglass 1


IMG_1413

Halloj!

Det regnar IGEN och nu när hösten kommit får jag så otroligt mycket inspiration för att fixa i köket! Alla dessa fina frukter och grönsaker, mustiga kryddor och varma drycker – det finns så himla mycket man kan göra!

Häromkvällen satt jag och funderade på vad jag skulle kunna hitta på med alla fina äpplen jag har hemma och då slog det mig hur mycket ni tidigare gillat min ”Micro-kladdkaka” – varför inte göra en mini-äppel-micro-paj?

Sagt och gjort, här är den! Det är egentligen mest en äppelpaj i miniformat, supergott! Jag gjorde den i små portionsformar och jag tror att man ska hålla den i ganska små formar. Jag använde inte all deg, spara i kylen och gör fler pajer en annan dag ; )

När man gör degen i micro blir det inte samma ”fras” som det blir i ugn utan blev mer ett lite segt havretäcke, jättegott! Klassisk äppelfyllning med kanel och socker till, blir det bättre? Ja kanske med tillbehör… Jag serverade en vispad vanilj- och kardemumma glass, galet gott! : )

Äppelpaj i micro med vispad glass (2 portioner)

1 stort äpple
2-3 msk strösocker
Kanel efter tycke och smak
50 gram smör
1 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
0,5 dl strösocker
Lite vaniljpulver
2 msk ljus sirap

Vaniljglass, så mycket du vill ha
Ev smaksättning, ex kardemumma

Gör såhär;

Skala äpplet och dela i mindre bitar. Vänd runt med strösocker och kanel. Fördela i små, smorda portionsformar.

Nyp ihop alla ingredienser till degen och fördela över äpplena. Kör i micron, en och en, på 750W i ca 2 minuter. Sätt inte på för lång tid på en gång, utan ta lite i taget. Jag vet, för jag brände min första… ; ) Låt svalna lite, men inte fööööör mycket – då kan täcket bli lite väl segt.

Servera gärna med vispad vaniljglass, det är ju så himla gott! Lägg glass i en bunke, tillsätt ev smaksättning och vispa krämigt med elvisp. Vips, färdigt! : )


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Snabb äppelpaj i micro med vispad vanilj- och kardemummaglass